chrome firefox opera safari iexplorer

За новорічні свята українці з'їдають 40-денну норму м'яса

30 грудня 2011 о 10:47

За тиждень новорічних свят українці з'їдають 40-денну норму м'яса, від якого вони відмовляються в період посту перед різдвяними святами.

Виробники підрахували, що скорочення продажів м'яса і м'ясних виробів в листопаді-першій половині грудня повністю компенсується зростанням продажів в останній тиждень року.

За даними Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», до 40% витрат на новорічний стіл припадає саме на м'ясо та м'ясопродукти, при середній вартості новорічного столу 1200 гривень.

«Порівняно з минулим роком витрати у вартісному вимірі на м'ясопродукти перед Новим роком будуть практично на рівні минулого року. Найбільшим попитом у західних регіонах країни користується буженина, шинки і домашні ковбаси, а в Східних — сиров'ялені і сирокопчені ковбасні вироби», — розповіла виконавчий директор УКАБ Єлизавета Святківська.

З урахуванням передноворічного попиту, з 26 грудня почали зростати ціни на свинину, яка традиційно користується найбільшим попитом порівняно з іншими видами м'яса.

15 червня

Інші дати
Йосип Вітошинський
1838 – український хоровий диригент. У 1870 р. створив у с. Денисові перші в Західній Україні сільську читальню «Просвіти» і селянський хор.
Розгорнути
Народився Іван Миколайчук
(1941, с.Чортория, Чернівецька область - 1987) – українського актора, режисера, сценариста. Зіграв 34 ролі в кіно, написав 9 сценаріїв, та 2 режисерські роботи. Його називали обличчям і душею українського поетичного кіно, аристократом духу, блискучим самородком.
 
«Я не знаю більш національного народного генія, ніж Миколайчук…До нього це був Довженко» (Сергій Параджанов).
Розгорнути