chrome firefox opera safari iexplorer

75-річчня Чорновола хочуть відзначати на державному рівні

18 січня 2012 о 14:07

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект про відзначення 75-річчя від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола. Як зазначено в пояснювальній записці, відзначення 75-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола є важливим для патріотичного виховання громадян та необхідним для відзначення цієї події на державному рівні.

Проект постанови передбачає підготовку та відзначення на державному рівні 75-річчя від дня народження провідника НРУ.

Для цього пропонується створити відповідний організаційний комітет, розробити та затвердити план необхідних заходів, забезпечити висвітлення в ЗМІ історичних хронік, фільмів та заходів, пов’язаних з відзначенням цієї дати, сприяти виданню праць Чорновола, в тому числі завершенню видання творів у десяти томах «В’ячеслав Чорновіл», провести наукові конференції з метою висвітлення життєвих та професійних здобутків Чорновола.

«Реалізація цієї Постанови Верховної Ради України потребує виділення коштів в обсязі, який буде запропоновано оргкомітетом і передбачено у державному та місцевих бюджетах», – йдеться в пояснювальній записці.

Ініціаторами законопроекту виступили народні депутати Б.Тарасюк, В. Коваль та О. Чорноволенко.

75 років від дня народження видатного державного та громадського діяча, борця за незалежність України, Героя України В’ячеслава Чорновола виповнюється 24 грудня 2012 року.

Нагадаємо, В'ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі на шосе Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль Toyota Corolla зіткнувся з КамАЗом, який розвертався посеред дороги. У тій аварії загинув також водій політика.

Неодноразово висловлювалися версії, що Чорновіл помер не внаслідок аварії, а внаслідок інших тілесних пошкоджень, яких не знайшли одразу після його загибелі.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути