chrome firefox opera safari iexplorer

Через снігопади у Києві зросла ціна на таксі

18 січня 2012 о 11:28

У Києві через снігопади таксисти-нелегали підняли ціни на проїзд на 10-15 гривень.

Легальні служби перевізників тарифи не міняли, але диспетчери кажуть, що у разі сильніших снігопадів, платити доведеться більше, пише «Комсомольська правда».

«Тариф підніметься на 5-7 гривень на кілометрі», — заявили в одній зі служб міського таксі.

Разом з тим збільшення доходів через сніг чекають і фармацевти: в аптеках, як і в травмпунктах міста, вже аншлаг – розбирають мазі від забоїв і розтягувань.

Також підраховують виручку і торговці теплими речами: розбирають все, у що можна закутатися і що вдягнути – шарфи, шапки, черевики, рукавички. Особливим попитом зараз користуються вовняні шкарпетки і теплі устілки для взуття.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути