chrome firefox opera safari iexplorer

Громадськість готується до відзначення 200-річчя Євгена Гребінки

18 січня 2012 о 12:06

У вівторок, 17 січня, відбулося засідання громадського оргкомітету з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження відомого письменника, педагога, поета-байкаря, громадського діяча Євгена Гребінки.

До складу оргкомітету входять відомі письменники та громадські діячі: зокрема, Борис Олійник, Микола Сом, Сергій Гальченко та інші. Його співголовами є Віце-спікер українського парламенту Микола Томенко та Голова Національної спілки письменників Віктор Баранов.

Під час засідання оргкомітету Міський голова міста Гребінка Федір Мілевський поінформував присутніх про заходи, які планують провести на Полтавщині земляки відомого письменника та поета.

Зокрема, 2 лютого у Полтавському національному педагогічному університеті ім. В.Короленка відбудеться наукова конференція «Євген Гребінка у крайовому, українському та світовому літературному контексті».

Окрім того, заходи по вшануванню байкаря відбудуться на його малій батьківщині – у селі Мар’янівка, де він похований та місті Гребінка Полтавської області.

Микола Томенко також повідомив, що оргкомітет ухвалив рішення провести 10 лютого мистецько-творчий вечір пам’яті Євгена Гребінки з нагоди його 200-річчя у Будинку вчителя в Києві.

Також представники оргкомітету звернулися до Держкомтелерадіо та українських ЗМІ із закликом активно висвітлювати проведення ювілею друга Тараса Шевченка, видатного українського письменника, педагога, байкаря Євгена Гребінки.

Підсумовуючи, Микола Томенко заявив, що «громадськість повинна докласти всіх зусиль, щоб, не зважаючи ні на що, українська столиця відзначила ювілей цієї визначної людини, без якої не відбулася б українська література і сьогоднішня Україна».

За інформацією прес-служби Миколи Томенка

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути