chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відзначать ювілей Євгена Гребінки

16 січня 2012 о 09:13

2 лютого у Києві громадськість буде відзначати 200-річчя з дня народження Євгена Гребінки — друга Тараса Шевченка, відомого письменника, видавця, педагога і байкаря.

Як зауважив Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, до 200-річчя з дня народження цієї видатної людини (2 лютото) лишаються лічені дні. Водночас, незважаючи на ухвалену Постанову Верховної Ради щодо відзначення цього ювілею, окрім заходів, що плануються на Полтавщині, у Києві на сьогодні достеменно не відомо про жодний захід, який би планувала влада.

«В Україні за останні роки нічого не змінилося: на жаль, Уряд як не звертав увагу на українську культуру, так і продовжує зневажати великих українців», — констатував Віце-спікер.

А тому, вже за традицією, відомі громадські діячі та письменники об’єднають свої зусилля для того, щоби на належному рівні відзначити 200-річчя з дня народження Євгена Гребінки у столиці України.

Микола Томенко повідомив, що ближчим часом оргкомітет оприлюднить детальний план святкування. Зокрема, планується проведення урочистого вечора та інших заходів.

«Унікальність сьогоднішньої України полягає в тому, що логіка дій влади і низки дуже патріотичних партій ідентична: вони всі сили і здоров’я кидають на те, щоб на зовнішній рекламі, в газетах чи на телебаченні показати своє обличчя, продемонструвати свої прапори. Натомість майже рівно однаково байдужі до вшанування тих великих українців, які нашу державу творили», — зазначив Микола Томенко.

«Рідна країна»