chrome firefox opera safari iexplorer

Росія через суд вимагає припинити в Криму виготовлення Чебурашок

25 січня 2012 о 10:23

Російський виробник дитячих іграшок «Комета-Плюс» (Смоленськ) подав позов до Господарського суду Криму з вимогою припинити на півострові нелегальне виробництво м’яких іграшок, що нагадують мультиплікаційного персонажа Чебурашку.

Про це повідомляє російське видання«Новий Регіон».

Російська фірма пред’явила претензії з приводу виробництва контрафактної продукції в Криму приватним підприємцем в Євпаторії. Позивач вимагає в суді зобов’язати кримського комерсанта знищити нелегальних Чебурашок, а також опублікувати в ЗМІ дані про допущені порушення авторських прав.

У судовому процесі також фігурує третя особа, яка самостійно не заявляє вимог на предмет спору, – «Фільмофонд кіностудії «Союзмультфільм» (Москва).

Кримський підприємець з доводами росіян не погодився. За його словами, виріб «Звір № 3» не є тотожним Чебурашці.

Щоб вирішити суперечку, довелося звернутися у Науково-дослідний центр судової експертизи, розташований в Києві. Столичні фахівці стурбовані питанням, наскільки «Звір № 3» схожий на головного персонажа радянських мультфільмів «Чебурашка», «Крокодил Гена», «Чебурашка йде до школи» і «Шапокляк».

Висновки київських експертів повинні були бути озвучені на суді 19 січня, однак засідання не відбулося через зайнятість сторін. Як повідомив адвокат позивача Олександр Яценко, тепер розгляд справи перенесено на початок лютого.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути