chrome firefox opera safari iexplorer

Смітити на вулицях столиці стане дуже дорого

16 січня 2012 о 09:52

За кинуті повз урни недопалки, обгортки від цукерок та інше сміття, нардепи пропонують штрафувати населення на 850 гривень.

«Я заради інтересу поговорив з парламентськими прибиральницями і тими, хто прибирає вулиці. Вони мені сказали, що „бички“ викидають на асфальт практично всі — і ті, хто виходить з „Мерседесів“, і ті, хто ходить пішки. В ідеалі законопроект потрібно прийняти в тому вигляді, в якому він є зараз. Але багато хто обуриться. Скажуть, що це змусить міліціонерів влаштовувати засідки біля смітників, щоб нажитися. Про це ми поговоримо з правоохоронцями», — заявив один із авторів документа, некурящий народний депутат від КПУ Євген Царьков, передає Сегодня.

Тих же, хто вивозить будівельне сміття не на звалища, а просто в околиці, згідно з новим законом, пропонують карати на 1700 грн.

При розробці закону, нардепи скористалися закордонним досвідом. Наприклад, у найчистішому місті планети, Сінгапурі, чистоти добилися завдяки штрафам за недопалки в 650 доларів.

У Лондоні за аналогічний вчинок штрафують на 160 доларів.

Виручка від штрафів йде на закупівлю нових урн і фінансування антитютюнових кампаній.

Нагадаємо, нещодавно Київ був визнаний найбруднішим містом Європи. Українська столиця очолила антирейтинг ЄС. Сусіди підрахували, що один киянин за рік продукує вдесятеро більше відходів, ніж важить сам.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути