chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник відкрив «найкращу школу в Україні» на цвинтарі

10 січня 2012 о 14:29

10 січня в селищі Томашпіль на Вінничині відкрили, за словами міністра освіти Дмитра Табачника, найкращу школу в Україні. У ній навчатиметься 1296 учнів з райцентру та чотирьох навколишніх сіл: Пеньківки, Олександрівки, Горишівське, Жолоби, пише Gazeta.ua.

«Ця школа будувалася дуже довго, але дуже приємно, що в 2011 році всі об'єднали власні зусилля і таки добудували школу, — заявив Дмитро Табачник. — Це — найкраща школа в Україні».

У приміщенні коридор та сходи застелили новою зеленою доріжкою, але завуч забороняє по ній ходити учням. Доріжку знімуть після від'їзду міністра. У коридорах поставили вазони. У школі є два спортивних зали, кімната для психологічного розвантаження вчителів і спальня для першокласників.

З класних вікон видно хрести, поряд кладовище. Місцеві жителі кажуть, що школу побудували на християнському кладовищі, яке було закрите 40 років тому.

«Хай би вже й ті гроби зрівняли з землею, бо будуть діти на уроці на хрести дивитись», — вигукує хтось із батьків у натовпі. На колишньому кладовищі збудований весь центр Томашполя, зокрема вулиця Миру.

«Колись на стадіоні черепами грали в футбол, нічого страшного, що на могилах школа», — каже місцевий Василь Липовецький.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути