chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині можуть закрити унікальну спортивну школу

18 липня 2011 о 20:27

Через бюрократичний закон 117 дітей з різних міст Донеччини ще трохи, і поставлять хрест на спортивній кар’єрі.

1 вересня Спортінтернат №4 у Маріуполі навчальний заклад втрачає статус інтернату. Ставши просто спецшколою зі спортивними класами, він автоматично позбувається гуртожитку, діти – безкоштовного харчування.

Навчальний заклад для Донеччини унікальний, та й в усій Україні таких всього чотири, кажуть педагоги. Тут працює 9 секцій – футбол для юнаків і дівчат, чотири види боротьби, легка та важка атлетика, плавання й стрибки у воду.

За 10 років школа підготувала майже 350 переможців і призерів України, Європи та світу.

Місцева влада виправдовується: на утримання інтернату щороку потрібно чотири мільйони гривень. У вересні питання школи розглянуть на сесії міськради. Та шансів на порятунок мало. Зберегти заклад можна лише двома способами – якщо проживання й харчування оплачуватимуть батьки або область. Цього новий кодекс не забороняє.

Джерело: ICTV
Розділи: Новини освіти Освічена

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути