chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'явиться приватне метро

13 січня 2012 о 14:08

Лінія троєщинського метро стане першою приватною «підземкою» у Києві з власною ціною та правилами.

Такий висновок можна зробити з розпорядження КМДА, яким остаточно було закріплено варіанти фінансування будівництва четвертої лінії столичного метрополітену — на Троєщину.

Згідно з документом, будівництво буде вестися не за бюджетні кошти, а на умовах концесії. Тобто, майбутній інвестор в обмін на фінансування будівництва лінії, отримає на 50 років право нею керувати.

Механізм концесії передбачає повернення концесіонером своїх витрат і, більше того — вихід на певний рівень прибутку. Як саме структура, яка займеться прокладкою четвертої лінії метрополітену, буде повертати інвестиції, дозволяє припустити російський досвід.

Це або кошти від оплати проїзду (що, в тому числі, означає вартість поїздки, на порядок дорожче, ніж на старих лініях); або ж отримання права права не тільки на підземну частину, а й на надземну (непрофільні доходи від оренди та / або будівництва нерухомості на поверхні); або і те, і інше.

Іншими словами, просп. Маяковського з часом «обросте» значною кількістю об'єктів комерційної нерухомості, які будуть в управлінні все того ж концесіонера.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути