chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відкривається резонансна виставка «Жлоб-арт»

20 січня 2012 о 12:09
1 лютого у арт-музеї-ресторані «САЛО», що на проспекті Свободи, 6/8, відбудеться відкриття виставки «Жлоб-арт».

У 2011 проект від Галереї незалежного мистецтва ANTIN’S COLLECTIONS названо третім за значимістю серед культурних проектів в Україні. За межами Києва «Жлоб-арт» демонструватиметься вперше.

«Найнеоднозначніша «contemporary art» інтреракція «Жлоб-арт» націлена не на звеличення жлобства та його артефактів у мистецтві і навіть не на сарказм щодо цього явища. Це таке собі дослідження жлобів та жлобства у всіх його проявах в минулому, коли глядачу пропонується подивитись, оцінити, помацати «жлобізм» і зробити свої висновки», — зазначили організатори проекту.

Проект складатиметься з виставки візуального мистецтва, живих інсталяцій, показу «жлобських» мод, концерту гурту та геппенінгів за участю художників, акторів, музикантів, ді-джеїв та самих глядачів.

Виставка художників – членів анархічного угруповання Союз Вольних Художників «Воля або смерть» буде представлена роботами Івана Семесюка, Олекси Манна, Сергія Коляди, Андрія Єрмоленка, Сергія Хохла, Ніни Мурашкіної, Романа Мініна та роботами художників Руслана Тремби, Оксани Левчені-Костянтиновської, Стаса Волязловського.

«До уваги глядачів буде представлена жива інсталяція «Жлобопарк. Тваринолюди», яка забезпечить ефект повної відео-аудіоприсутності в місцях тотального скупчення жлобства. Відвідувачі матимуть можливість взяти участь в інтерактивних інсталяціях, зробити фото з жлобопредставниками, а також вперше зробити свій внесок у проект Антона Мухарського», — повідомили організатори проекту.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути