chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці знову продають заборонені проліски

12 січня 2012 о 08:59

У Києві почали продавати перші проліски.

В переході на Майдані Незалежності маленький букетик коштує 20 гривень.

За словами екологів, їх везуть з Криму. «Зараз вони там ростуть у лісі, горах. Але навіть якщо їх вирощують в теплицях, то все одно продаж заборонений — квіти занесені до Червоної книги», — нагадав еколог Володимир Борейко, цитує «Сегодня».

Штраф за продаж квітів з Червоної книги — 100 грн, плюс по 15 грн за кожну квіточку, а в букетику їх близько 50 штук – тож разом виходить 850 грн за букет.

До речі, через аномально теплу для цієї пори року погоду в Криму розквітли не лише проліски, а й мигдаль, на багатьох рослинах набрякли бруньки.

Більше того, навіть гірські змії почали виповзати погрітися — активність у них викликає не тепле повітря, так як їм комфортно навіть при +10, а саме сонячне світло. Втім, це не небезпечно ні для людей, ні для самих змій: вони зараз напівсонні і навіть не їдять.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути