chrome firefox opera safari iexplorer

На потяги до Криму квитки продають лише до 31 травня. І автобуси під питанням

20 травня 2014 о 15:58

Купівля квитків на потяги до Криму і в зворотному напрямку з 1 червня поки що неможлива.

На сайті «Укрзалізниці» зараз можна забронювати квитки лише до 31 травня включно, а на подальші дати запит не виконується.

У довідковій службі залізничного відомства «Українській правді» сказали, що це пов’язано з необхідністю узгодити графіки руху потягів.

Коли вони будуть узгоджені, в «Укрзалізниці» навіть приблизно сказати не можуть, але обіцяють, що потяги ходитимуть, продаж квитків буде відкрито, графік потягів буде оприлюднено на сайті відомства.

«Буде розклад змінюватися на літо, тому ще не відкрили продаж, ще не скорегували розклад. Коли відкриють продаж, не відомо – буде повідомлено на сайті», — заявили у довідці.

«Тільки у кримському напрямку закритий продаж… з будь-якого міста в Україні. Там просто будуть літні поїзди додаватись, тому вони ще корегують розклад, їх (додаткові поїзди) вставляють – усі напрямки, по всій Україні, не тільки з Києва будуть додаватися», — сказала представниця «Укрзалізниці».

«Продаж буде відкритий, до кінця травня може бути відкритий. Поїзди будуть ходити літом», — сказала вона і запевнила, що проблем не буде з тим, як дістатися до Криму.

Водночас, автобуси на Крим, принаймні з Києва, зараз не ходять. У довідковій центральної автостанції в столиці сказали, що рейси до Криму – на Ялту, Сімферополь – є сезонними, зазвичай автобуси туди починають курсувати у червні (з 1 чи 15 числа).

А в «Київпастрансі» начальник відділу обслуговування Борис Бабенко сказав, що з червня рух автобусів зі столиці може поновитися, а може й ні.  

«З автовокзалу не виконуються рейси. Сезон починається в них з червня місяця. Поки ще ніякої інформації немає. В червні, можливо, щось буде, може, не буде – не можемо нічого сказати. Поки що, в даний час, не виконуються (рейси)», — констатував він.

«Складно сказати, як буде складатися ситуація. Кожен рік це все чітко відбувалося: якщо з 1 червня (починали курсувати автобуси), то заздалегідь це було відомо, ще за 2 тижні чітко. Зараз ми не можемо сказати, як ситуація буде складатися», — сказав Бабенко.

«Лист є від перевізників – але як воно буде виконуватися... Але дозвільні документи ніхто не анулював – до Сімферополя, до Севастополя, до Ялти, – вони так і залишаються. Поки зараз вони не виконують перевезення. Можливо, й буде. А може, й ні», — додав представник «Київпастрансу».

За його словами, перед початком червня вже має бути чіткіше відомо, чи підуть автобуси на Крим.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути