chrome firefox opera safari iexplorer

Україну залишать у другому часовому поясі

30 січня 2012 о 19:01

Законопроект про обчислення часу на території України пропонує в 2012 році перейти на зимовий час і залишити Україну в другому часовому поясі.

Про це повідомив міністр МНС Віктор Балога після завершення наради під головуванням прем’єра Миколи Азарова, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Балоги, Азаров уважно вислухав позиції вчених щодо зміни обчислення часу в Україні.

Зокрема, доповідав глава Державної комісії єдиного часу та еталонних частот, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України, академік Ярослав Яцків.

«Доповідачі рекомендували: враховуючи, що Україна прийматиме Чемпіонат Європи з футболу, для зручності іноземців, цього року перейти на літній час. Після чого, восени, країна переведе стрілки на годину назад і за цим обчисленням часу житиме і далі», — розповів Балога.

«Ця позиція вчених та прем’єра про залишення в Україні другого часового поясу і ляже в основу законопроекту, що буде підготовлений та переданий на голосування до Верховної Ради», — додав він.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути