chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд закупить в українські школи китайські комп’ютери

31 січня 2012 о 11:27

Кабінет міністрів прийняв розпорядження «Про підписання Угоди (у формі обміну листами) між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки про надання комп’ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів України».

Рішення датовані 25 січня 2012 року, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Метою підписання угоди в уряді називають сприяння реалізації проекту про надання комп’ютерного обладнання китайською стороною для загальноосвітніх навчальних закладів в усіх регіонах України та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес.

На прохання Кабміну уряд КНР погодився надати партію комп’ютерів загальною вартістю 80 млн китайських юанів (включаючи фрахт і страхування) уряду України.

Китайська сторона також направить в Україну персонал для сприяння у здійсненні монтажу і налаштування обладнання.

Витрати для реалізації цього проекту будуть здійснюватися платежами в рамках надання безоплатної допомоги, визначеної Угодою між урядом України і урядом КНР від 20 червня 2011 року.

Як стверджують у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту, завдяки комп’ютерному обладнанню, наданому урядом КНР, буде покращена інформаційна система близько 700 навчальних закладів по всіх регіонах України.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути