chrome firefox opera safari iexplorer

Європейські лицарі підтвердили свій приїзд до «Мамаєвої Слободи»

29 лютого 2012 о 17:42

Українські козаки з «Мамаєвої Слободи» на козацькому колі 9 лютого, року Божого 2012 оголосили виклик на змагання лицарям з Європи та козакам Росії.

Сьогодні, 29 лютого 2012 року, «Мамаєва Слобода» отримала остаточну згоду та підтвердження участі лицарських підрозділів із Польщі, Швеції, Італії, Туреччини та АР Крим у «Третьому Міжнародному лицарському турнірі «Шабля «Козака Мамая».

Таке шанобливе ставлення європейських команд не є дивним для українських козаків, адже Європа має давні лицарські традиції що ґрунтуються на «Кодексі честі». Загальновідомо, що в XVI-XVIII ст... Суверенний військовий Орден Госпітальєрів Святого Івана Єрусалимського, лицарів Родосу і Мальти визнавав Запорожців собі за рівних, та й самі козаки в офіційних документах часто називали себе лицарями.

Лицарський закон, тобто «Кодекс честі» проголошував наступні постулати:

1. Будь завжди приготований, завжди при зброї, крім хіба нічного відпочинку. 2. До чого б ти не брався, прагни здобути честь і добре ім’я – своєю чесністю. 3. Обороняй убогих і немічних. 4. Допомагай тим, що самі оборонитися не можуть. 5. Не роби нічого такого, що завдає комусь шкоди чи зневаги. 6. Будь готовий обороняти свою батьківщину. 7. Охотніше працюй за честь, ніж за зиск. 8. Ніколи не ламай своєї обіцянки. 9. Честь батьківщини борони своїм життям. 10. Краще чесно помри, ніж маєш ганебно жити.

Тому ми з радістю ділемось із Вами інформацією, що нині отримана позитивна відповідь від найвідоміших європейських лицарів, а саме:

Польщі – під началом хорунжого Лещінського із міста Лєшно Великопольського воєводства Павєла Аполінарського.

Швеції – Норманського Лицарського загону на чолі із лицарем Альфом Кьєльстромом на прізвисько Вольфхед (вовча голова).

Італії – Команди «Кавалєрі ді Ареццо» очолювану багаторазовийм чемпіоном Європи сеньйором Маріо Капаччі.

АР Крим – чамбул (підрозділ) кримськотатарських вершників із міста Бахчисарая – давньої столиці Кримсько-татарського ханства – на чолі з джигітом Мусою Ібрагімом Велі Оглу.

Турецьку Республіку котру представлятиме підрозділ Османської гвардії із міста Стамбул під орудою аскера Хілмі Аріка.

Наддніпрянську Україну представлятиме козацький підрозділ під орудою Наказного отамана пана Олега Юрчишина .

Про їх участь 7,8 та 9 липня 2012 року в Третьому Великому Міжнародному Лицарському Турнірі «Шабля «Козака Мамая». Ми не безпідставно трактуємо цей жест, як повернення України в коло давніх європейських цінностей.

Окрім вищезгаданого Кодексу Лицарської честі, українські козаки завжди послуговувались звичаєвим дідівським правом, дарованим Господом Богом. Саме тому, окрім надісланих запрошень до лицарів Європи, козаки «Мамаєвої Слободи», як правонаступники запорожців, викликали кращих козаків Всевеликого Війська Донського Російської Федерації на «Поєдинок честі» з козацьких багатоборств, котрий заплановано провести на Покрову 14 жовтня, року Божого 2012, надіславши на ім`я Головного Отамана Всевеликого Війська Донського пана ВОДОЛАЦЬКОГО В.П. запрошення.

Ми знаємо напевне, що рядові козаки з Дону сказали нашому козацькому запрошенню: «Любо!». Тому і звернулись із відкритим листом до Голови Уряду Російської Федерації пана Володимира Володимировича ПУТІНА з проханням посприяти на державному рівні в організації поєдинку між українськими та російськими козаками.

Оригінали листів із запрошеннями були надіслані Послу Російської Федерації в Україні пану ЗУРАБОВУ М.Ю. з проханням Козацької Спадкової Духовної Республіки на «Мамаєвій Слободі» передати їх особисто до рук Голові Уряду РФ пану ПУТІНУ В.В. та Верховному Отаману Російських козаків пану ВОДОЛАЦЬКОМУ В.П.

На цей час ми маємо документальне підтвердження про отримання російською стороною цих офіційних запрошень, однак на відміну від лицарів з Італії, Швеції, Польщі, Туреччини, козацькі отамани Всевеликого Війська Донського Російської Федерації вибрали тактику «відмовчування» і на виклик українських козаків з «Мамаєвої Слободи» поки жодної відповіді не дали, приховуючи наше запрошення від широкого кола Донського рядового козацтва.

Ми направду віримо, що подібні змагання між українськими та російськими козаками будуть ще одним кроком народної дипломатії, спрямованим на взаємоповагу та порозуміння, а відтак впливатимуть на налагодження щирих та дружніх стосунків між Великим Українським та Великим Російським народами.

Тож керуючись звичаєвим козацьким правом, звертаюсь від імені Козацької Спадкової Духовної Республіки на «Мамаєвій Слободі» із «відкритим листом» до Головного редактора впливової російської газети «Известия в Украине» пані Яніни Соколовської, рівно як і до Головного редактора газети «Комсомольская правда в Украине» пані Оксани Богданової.

Маю щире козацьке переконання, що Ви, як Головні редактори впливових російських видань в Україні, знайдете потрібні слова, аби переконати отаманів російського козацтва прийняти дружній виклик на «Поєдинок честі» між українськими та російськими козаками.

Генерал-Хорунжий Українського козацтва
Козак Левушківського куреня
Війська Запорозького Низового Костянтин ОЛІЙНИК (рука власна).
«Всі народи, що живуть на світі, завжди боронили і боронитимуть вічно життя своє, свободу і власність; і навіть найнижчі на землі тварини, які суть звірина, худоба і птаство, боронять становище своє, гнізда свої і немовлят своїх до знемоги; і природа з волі Творця всіх і Господа дала їм різне для того знаряддя в самих членах їх» (Богдан-Зиновій Хмельницький)
Батько Небесний, прости гріхи наші, ми каємось. Благослови добре діло зробити! Во ім`я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Новину додала Мамаєва Слобода

Розділи: Суспільство