chrome firefox opera safari iexplorer

Херсонська новорічна ялинка може простояти до весни

08 лютого 2012 о 15:53

Херсон ризикує потрапити до Книги рекордів України як місто, де новорічне дерево простояло найдовше.

Як розповіли «Україні молодій» в управлінні громадських зв’язків міської ради, демонтувати головну ялинку Херсона не можуть через надзвичайні холоди.

«Наша ялинка має 22–метрову висоту, тож для її демонтажу необхідно застосувати спеціальну автовишку, яка не може працювати при сильних поривах вітру і в умовах поганої видимості, — пояснив директор Державного комунального підприємства «Херсонміськсвітло» Олександр Ткач. — При таких штормових вітрах виконати роботи з демонтажу ілюмінаційних пристроїв неможливо».

Для того щоб повністю зібрати всі іграшки та гірлянди, а також упакувати в ящики каркас ялинки, фахівцям фірми–монтажника, що спеціалізується на святковій ілюмінації, необхідні хоча б п’ять днів безвiтряної погоди. Зараз можна провести відповідні роботи тільки на нижніх ярусах дерева.

Слід зазначити, що розібрати ялинку — досить дорога процедура. Так, щоб нарядити громіздку лісову красуню, херсонським чиновникам довелося знайти в бюджеті приблизно 15 тисяч гривень.

А от щоб зібрати її, необхідно ще 6—8 тисяч гривень. Якщо такої суми не «нашкребуть» у міському бюджеті, новорічна красуня простоїть у центрі міста аж до березня.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути