chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року новорічна ялинка обійдеться українцям в середньому у 50 грн

06 грудня 2012 о 13:11

У цьому році середня вартість новорічної ялинки в Україні складе 50 грн. Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сівець.

«Ми плануємо, що в цьому році середня ціна ялинки буде 50 гривень», — повідомив він.

Сівець також зазначив, що в минулому році середня вартість ялинки напередодні новорічних свят складала 45 грн. За його словами, збільшення середньої ціни на новорічні ялинки зумовлено зростанням заробітної плати працівників лісових господарств, а також зростанням цін на паливно-мастильні матеріали.

Також Сівець заявив, що Держлісресурсів планує реалізувати в цьому році мільйон новорічних ялинок.

«Підвідомчі підприємства Держлісресурсів можуть у грудні 2012 року постачити для реалізації приблизно один мільйон новорічних ялинок. Цей ринок становить приблизно мільйон, ну максимум 1,5 млн ялинок, більше наші громадяни не купують», — повідомив він.

За його словами, у 2011 році Держлісресурсів реалізувало 735 тис новорічних ялинок, ще приблизно 200 тис ялинок реалізували інші лісокористувачі. На середню суму 32,619 млн гривень.

Нагадаємо, що в Києві новорічні ялинки почнуть продавати вже 15 грудня.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути