chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині пропонують перевтілитися у воїнів УПА

01 лютого 2012 о 13:06

Завтра, 2 лютого, Молодіжна громадська організація «Спілка української молоді в Україні» проведе акцію «Гайда в УПА!» у м. Моршин, що на Львівщині.

Захід відбудеться біля пам'ятника Тарасу Шевченку з 10:00 до 12:00, повідомили «Рідній країні» організатори акції.

Під час цього заходу буде можливість перевтілитися у воїна УПА та відчути себе частиною легенди. Так, мешканцям та гостям Моршина буде надана ексклюзивна нагода приміряти повстанський однострій та зброю — автомат ППД або автомат ППС.

Також організатори пропонують всім учасникам акції по закінченню заходу отримати світлину, на якій буде увічнено їхню приналежність до українських повстанців.

Цей захід проводиться з метою популяризації визвольних змагань та поширення української ідеї, наголошують у Спілці української молоді в Україні.

Довідково

Спілка української молоді в Україні є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925—1929 роках.

На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. В сучасній Україні відродження СУМу розпочалося у 1989 році і з цього часу організація проводить виховну діяльність серед дітей та молоді.

Методика СУМівського виховання налічує понад 60 років й побудована на системі національного виховання, яку заклав відомий вітчизняний педагог Григорій Ващенко (почесний член СУМ, автор праці «Виховний ідеал»).

«Рідна країна»

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути