chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вшанують пам'ять Романа Шухевича

02 березня 2012 о 16:23

4 березня о 12:00 у м. Києві на Софійській площі КМО Спілки Української Молоді в Україні (КМО СУМ в Україні) запрошує відвідати панахиду за генерал-хорунжим УПА Романом Шухевичем.

Метою акції є збереження пам’яті громадськості про героїв національно-визвольних змагань.

До участі в панахиді за командиром УПА запрошено духовенство українських церков: Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Римо-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Після панахиди відбудеться створення «живого» тризуба. Десятиметровий державний герб буде створено всіма учасниками заходу, вони триматимуться за руки, в знак того, що пам’ять про українських Героїв повинна об’єднувати всіх незалежно від віку, статусу чи інших ознак.

Захід буде проводитись виключно під державними та червоно-чорними прапорами.

Також 4 березня о 17:00, в конференц-залі по вул. Ярославів Вал, 9 відбудеться показ одностроїв вояків УПА за участі військово-історичного клубу “Повстанець”.

Гості зможуть побачити чотири різні типи повстанських уніформ і почути про особливості вояцької зброї та тактику ведення бою.

Довідка

Спілка Української Молоді в Україні” є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925—1929 рр. На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. За довголітню історію розвитку СУМу організацією було виховано багато відомих громадських діячів України та діаспори.

Інформація надана КМО СУМ в Україні

 

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути