chrome firefox opera safari iexplorer

Жертв Голодомору вшанують у 32 країнах світу

26 листопада 2011 о 10:16

Пам’ять про жертв Голодомору 1932—1933 років вшанують у 32 країнах світу.

Про це повідомив Центр дослідження визвольного руху.

Зокрема, ці заходи за кордоном організовує Світовий конгрес українців разом із громадськістю і владою відповідних країн.

За словами дослідника українського визвольного руху, історика Володимира В’ятровича, такі заходи, зокрема, пройдуть в Австралії, США, Вірменії, Греції, Іспанії, Італії, Канаді, Португалії, Сербії, Хорватії, Чехії та Франції.

За повідомленням Центру дослідження визвольного руху, цьогорічний всеукраїнський громадський меморіальний захід до Дня пам’яті жертв Голодомору буде зокрема присвячено вшануванню пам’яті дітей, вбитих і ненароджених внаслідок трагічних подій 1932—1933 років.

Громадських комітет з вшановуванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років закликає українців прийти на заходи, присвячені цієї трагедії і запалити у вікнах свічки пам’яті.

Крім цього, 26 листопада о 14:00 почнеться скорботна хода від метро «Арсенальна» до Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» у Києві.

О 14:30 біля меморіалу почнеться панахида, яку відправлять серед інших патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет, голова Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

О 16:00 – хвилина мовчання, під час якої українці запалять свічі біля меморіалу і на вікнах.

Нагадаємо, 26 листопада українська влада проведе офіційні заходи. На всій території держави передбачено приспущення державних прапорів, буде внесено зміни до програм теле- і радіоканалів, обмежено проведення розважальних заходів, пише «Український тиждень».

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути