chrome firefox opera safari iexplorer

Українські телеканали «забули» про день пам’яті жертв Голодомору?

24 листопада 2012 о 20:32

У суботу, 24 листопада, переважна більшість телеканалів України проігнорувала освітлення Дня пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 рр., включивши у свої денні та вечірні ефіри переважно розважальні передачі, пишуть Коментарі.

Так, лише в ефірі «Першого Національного» (після 19:00) в програму були включені передачі, присвячені подіям 1932—1933 рр.: удень – панахида за померлими від голоду, фільм «Голод-33», вшанування пам’яті жертв Голодоморів – о 19:30 з повторенням показу після 21:00, а також фільм «Голодомор. Технологія геноциду», який також показав телеканал СТБ.

Решта телеканалів обмежилася згадкою про подію в інформаційних випусках новин, залишивши розклад передач вихідного дня без змін – у період з 17:00 до 21:00 на телеканалах 1+1, Інтер, ICTV, Новий канал, 5 канал – звичайні для суботнього ефіру розважальні шоу та фільми.

Раніше до Всеукраїнської хвилини мовчання о 16:00 планували приєднатися всі телеканали НТКУ – «Перший національний», «Перший Ukraine» та «Перший T2».

У Держкомітеті телебачення і радіомовлення заявляли, що 24 листопада всі державні телерадіокомпанії приберуть з ефіру розважальні, гумористичні та музичні програми.

Нагадаємо, 24 листопада в Україні і в 32 країнах світу проходять пам’ятні заходи, присвячені 79-й річниці Голодомору. 19-23 листопада – поминальний тиждень пам’яті жертв Голодомору.

Зазначимо також, Кіровоградська облорганізація ВО «Свобода» вимагала заборонити вечірки у нічних клубах міста 24 листопада – у День пам’яті жертв Голодомору. Разом з тим Дніпропетровський окружний адмінсуд заборонив «Свободі» проводити ходу на спомин про жертви Голодомору та політичних репресій у Кривому Розі.

Разом з тим у день пам’яті жертв Голодомору влада Сум ухвалила рішення провести рокабіллі-фестиваль поряд з місцем проведення акції «Запали свічку».

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути