chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного тижня «Шахтар» оскаржить дискваліфікацію Рибки

08 лютого 2012 о 11:34

Відразу ж після отриманої з Контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА інформації про дискваліфікацію на два роки за вживання допінгу Олександра Рибки, «Шахтар» ухвалив рішення про подання апеляції до Апеляційного комітету УЄФА.

Однак для її оформлення необхідна була так звана мотиваційна частина, яка прийшла в офіс «Шахтаря» в кінці минулого тижня.

«Починаючи з учорашнього дня, наші юристи вивчають цей документ і на його підставі займаються оформленням нашої апеляції. Ми попередили УЄФА, що збираємося подавати апеляцію. Сплатили необхідний для цього внесок — тисячу євро. До кінця тижня ми її оформимо і наступного понеділка вона буде на столі Апеляційного комітету УЄФА», — розповів Генеральний секретар «Шахтаря» Олександр Черкасов в інтерв'ю каналу «Футбол».

— Скільки часу буде розглядатися ваша апеляція?

— Ми сподіваємося, що до кінця лютого ми дізнаємося рішення.

— Не секрет, що УЄФА рідко зменшує терміни дискваліфікації за подібних справ. Є думка, що апеляція може навіть ще більше збільшити термін дискваліфікації. Що ви зробите, якщо апеляція буде відхилена?

— По-перше, ми наполягаємо на невинності футболіста. Виходячи з цього і подається апеляція. Про збільшення дискваліфікації мови бути не може. По-друге, якщо наша апеляція не буде задоволена, то наступна і остання інстанція — Спортивно-арбітражний суд в Лозанні. Туди ми будемо подавати більш великий пакет документів. Часу буде більше до суду, так як зараз у нас всього п'ять-шість днів.

— На чому буде будується захист Олександра Рибки? Які аргументи може додатково висунути «Шахтар»?

— Основне — це пояснення, яке дав сам Олександр Рибка. Він прийняв препарат, що знижує вагу. Прийняв на наступний або через день після матчу з «Карпатами». Який тоді сенс у такому допінгу?

— Для Всесвітнього антидопінгового агентства та УЄФА — це може бути не аргумент...

— Так, я розумію інтерес засобів масової інформації до цієї справи, але, зрозумійте, що кожен коментар представника нашого клубу, представників футболіста або самого футболіста можуть нашкодити. З'являються коментарі коментарів, в результаті виходить абсолютно не правдива інформація. Позиція нашого клубу і позиція самого Олександра Рибки зараз не давати коментарі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути