chrome firefox opera safari iexplorer

Об’єкти Львівської галереї мистецтв можуть залишитися без світла

02 лютого 2012 о 14:53

Підгорецький замок на Львівщині відключили від електроенергії через несплату боргів. Така сама доля загрожує усім об’єктам Львівської галереї мистецтв, повідомив директор галереї Борис Возницький.

«Ми нічого не заплатили за січень. Це 50 тис. треба заплатити. Гроші в нас є, тільки Казначейство закрило наші рахунки, і ніхто вже два місяці не дає ані копійки на нас – ані на світло, ані на газ, ні на що. Протягом двох місяців прикривається Києвом, що Київ має відкрити; гроші лежать в банку, і Київ поклав руки на ці гроші. Зараз з них пенсії платили, Азаров платив, але зараз вже мусять повернути нам. Це – наші гроші», — зазначив Борис Возницький в коментарі для ZAXID.NET 2 лютого.

«Ми написали в прокуратуру, у Службу безпеки. Це ж небезпека, це – національні цінності. Мали вже вчора закрити всі наші замки, всі наші об’єкти… і Картинну галерею мали вже вчора закрити. Підгорецький замок закрили раніше, так він і закритий до цього часу», — додав він.

Відповідаючи на запитання, чи можуть на ситуацію вплинути у Львівській ОДА, Борис Возницький зазначив:

«Займався цим Михайло Костюк, голова обласної адміністрації. Він уже дзвонив в Казначейство, і він, по суті, й домігся того, що галерея ще відкрита, що ще світло горить на об’єктах галереї. Він втримав це, тому що є рішення Клюєва заборонити відключати в музеях світло».

Як інформував ZAXID.NET, на минулому тижні під час візиту до Львова віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков подарував Львівській галереї мистецтв 500 тис. грн.

У жовтні минулого року Кабмін отримав доручення Президента про підтримку львівських музеїв та замків, а серед них і Підгорецького. У грудні 2011 року львівський гурт «Кожному Своє» провів концерт, на якому теж збиралися кошти на користь цього замку.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути