chrome firefox opera safari iexplorer

Олеський замок знову відімкнули від електропостачання

28 лютого 2012 о 12:01

Учора, 27 лютого удень, від електропостачання відімкнули Олеський замок. У темряві опинились дві будівлі, музей та фондосховище, яке є найбільшим у Європі. У цих приміщеннях не працює сигналізація, немає світла, і холодно, оскільки обігрівають замок та іншу споруду електрикою.

Як повідомляє телеканал ZIK, у замку посилили охорону і купили свічки.

Зазначимо, минулої п’ятниці вимикали світло і у картинній галереї на Стефаника, усе через борг перед «Львівобленерго». Митці винні гроші не лише енергетикам, а й «Львівводоканалу».

Протягом двох місяців у галереї не платять за жодні комунальні послуги. І як не парадоксально: гроші митці мають, проте не можуть їх використати. Не мають відповідних документів.

«У нас є 3,5 млн, це є долари і євро. Але ми не маємо права їх використовувати… Ми отримуємо через казначейство, проте казначейство немає права нам дати ці гроші, бо в них немає паспорту програми, а паспорт має прийти з Києва, з міністерства культури», – пояснив директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

Наразі директор Львівської галереї мистецтв звернувся із телеграмою до Міністерства культури, аби вони терміново надіслали паспорт бюджетної установи, лише тоді митці заплатять за усі борги.

Джерело: ZIK
Розділи: Туристичні новини

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути