chrome firefox opera safari iexplorer

Популярний тернопільський храм запроваджує служби для іноземців

29 лютого 2012 о 14:01

Один iз найпопулярніших храмів Тернополя — греко-католицький митрополичий собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці — запровадив цікаву практику: запрошувати на окремі недільні служби іноземців (у місті наразі перебуває кілька тисяч одних лише студентів iз більш нiж півсотні країн світу), щоб вони також мали можливість не тільки прилучитися до духовного дійства і розділити його таїнство з тернополянами, а й внести, так би мовити, свою лепту.

Відтак, під час недавнього недільного Богослужіння у храмі лунали... африканські ритми. У їх супроводі група студентів медуніверситету, які приїхали до Тернополя навчатися з різних країн африканського континенту, виконували традиційні релігійні пісні своїх народів, співаючи їх англійською, французькою мовами і навіть на рідних діалектах.

Як повідомили «Україні молодій» у прес-службі єпархії, таке незвичайне богослужіння було «пробним» і готувалися до нього тривалий час. Однак прихожани, особливо молодь, сприйняли новацію позитивно, тож є підстави стверджувати, що вона приживеться і слугуватиме кращому порозумінню між людьми різних націй і народностей.

До речі, дещо раніше тернопільський Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці став і найпершим у регіоні храмом, де почали відправляти служби англійською мовою.

Там же уже не раз вінчали тернополян та тернополянок iз їхніми обранцями з інших країн, приймаючи в останніх сповідь та проводячи шлюбний ритуал їхньою рідною мовою.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути