chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні День спонтанного прояву доброти

17 лютого 2012 о 00:14

17 лютого відзначають День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day).

Це одна із недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Це свято має загальносвітове значення і святкується незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань.

В Україні це свято поки що практично не відоме. Вважається, що в цей день потрібно намагатися бути добрим до всіх, і не просто добрим, а добрим безмежно і безкорисливо.

У народі побутує такий вислів, що «єдина правота — це доброта». І хоча багатьом День спонтанного прояву доброти здається святом дивним і незрозумілим, але це — можливість озирнутися навколо, побачити людей, яким потрібна ваша доброта чи допомога, і зробити крок їм назустріч.

Пам'ятайте, якщо людина очікує вдячності за свою доброту, це не може вважатися істинною добротою. Ви не повинні розраховувати на те, що станете свідком радості інших і почуєте їхню похвалу. Добрі справи самі по собі повинні приносити вам задоволення, і при цьому, даючи щось іншим або допомагаючи їм, ви не повинні чекати нагороди. Це і є справжня, спонтанна доброта.

Мало хто в наш неспокійний час здатний на такий «подвиг» — у стані втоми і роздратування від насущних турбот ми все частіше байдуже проходимо повз чужі проблеми, поки вони не торкнулися нас самих…

Тож цей день – це можливість не дати доброті стати рідкісною якістю. Не дарма Конфуцій говорив: «Спробуйте бути хоча б трохи добрішими — і ви побачите, що будете не в змозі зробити поганий вчинок». Бути добрим це позитивно і корисно.

Можливо, для вас сьогодні це буде просто добрий вчинок чи добре слово. Посміхайтеся, будьте привітними, даруйте подарунки!.. Це і буде доброта, а її надлишок поки що нікому не зашкодив!

«Рідна країна»
За матеріалами rada-vlasovka.at.ua

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути