chrome firefox opera safari iexplorer

МОН запрошує учнів і студентів навчальних закладів долучитися до патріотичної ініціативи «Всеукраїнська хвиля доброти»

29 вересня 2014 о 10:58

Кожна людина прагне поваги та любові. Добра усмішка, ввічливе ставлення до людей похилого віку, щире спілкування сьогодні стають цілющим джерелом людяності для кожного з нас. Слід пам’ятати, що досвід старшого покоління, їх мудрість, розсудливість і зваженість зроблять нас сильнішими.

1 жовтня світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. У цей день ви, юні та сильні, озирніться навколо, подивіться, хто поряд, огорніть їх піклуванням та добрим ставленням. Вони – досвідчені й мудрі. Ви – молоді й драйвові. Але всі ми – частина української нації, мужньої та красивої. Будьмо чуйними один до одного!

Отже, з 1 жовтня закликаємо всіх приєднатися до Всеукраїнської хвилі доброти. Почніть із себе: поступіться місцем у транспорті, піднесіть сумку, допоможіть придбати ліки, продукти, сплатити за комунальні послуги, подбайте про затишок в оселі сусіда старшого покоління, скажіть їм тепле слово. І не забувайте це робити щодня!

Долучайте до Всеукраїнської хвилі доброти своїх друзів і знайомих!

До ініціативи вже приєдналися державні центри позашкільної освіти та дитяча рада Київського палацу дітей та юнацтва.

Сьогодні ми єднаємо не тільки Схід і Захід, Північ і Південь. Щоб стати сильнішими, ми маємо об’єднати різні покоління.

Нехай хвиля доброти торкнеться душі кожного з нас! Тільки великі нації здатні на велике добро! Створюємо нашу величну Україну разом!

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути