chrome firefox opera safari iexplorer

Цифри смертності під час холодів завищено

08 лютого 2012 о 13:34

Від переохолодження в Україні загинули 112 людей, а не 135, як повідомляли раніше. Такі дані підтвердив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

Олександр Аніщенко, міністр хорони здоров'я: "На егодня у нас уточненная цифра — 112. Но эта цифра может быть завтра больше. Цифра уточняеться, потому что у нас судебная экспертиза — это же не скрыть и видно диагноз. Есть еще гистология, а это определленное время. Когда поступают результаты, уточняется диагноз".

Сьогодні ж Віктор Балога доручив перевірити кількість загиблих від холодів в Україні. Міністр надзвичайних ситуацій припускає — не у всіх випадках причиною смерті могла стати низька температура. За його словами, обставини смертей з'ясовували негрунтовно. А точна інформація про кількість жертв морозів — допоможе МНС оцінити масштаби стихії та застосувати додаткові заходи безпеки.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути