chrome firefox opera safari iexplorer

У «Буковелі» створили парк снігових скульптур. ФОТО

15 лютого 2012 о 22:15

Цьогорічні морози не злякали тих, хто любить творити і отримувати від самого процесу творення море задоволення, хто, реалізуючи задумане, щиро дарує добрий настрій оточуючим.

Отож, протягом трьох днів з 10 лютого до 12 лютого в ТК «Буковель» гості курорту стали свідками народження зимової казки – Першого фестивалю снігових фігур «Казкова країна «Буковель».

До участі у фестивалі долучилися архітектори, дизайнери, скульптори та студенти, які прибули зі Львова, Києва, Чернівець, Кам’янець- Подільського та Івано-Франківська.

Серед них скульптор, викладач спецдисциплін КПНУ ім. Івана Огієнка Сергій Кляпетура – учасник і переможець декількох фестивалів снігових та льодових скульптур, які проходили у містах Квебек та Роен-Норанда (Канада), м. Бакуріані (Грузія), м. Москва (Росія), організатор і учасник Міжнародного сімпозіуму скульптури «PETRAMANIA» (м. Кам’янець-Подільський), скульптор з Івано-Франківська Богдан Гладкий – дипломант фестивалю гранітних скульптур у м. Укмерге (Литва). Орест Дзиндра – скульптор зі Львова, учасник та переможець фестивалю снігових скульптур у м. Квебеку (Канада), скульптор Сергій Якунін (м. Львів) – продовжувач українських мистецьких традицій, автор численних монументальних творів, присвячених видатним українським діячам та скульптор і керамік Михайло Мурафа (м. Івано-Франківськ) – дипломант симпозіумів з кераміки в м. Зінтарі (Латвія) та м. Слов’янську (Україна) молодий київський архітектор Юрій Кравченко.

Кожна з восьми команд мрійників та чарівників отримала куб спресованого снігу, довжина кожної грані якого 1,5 метра. За три дні молоді та досвідчені скульптори перетворили один із майданчиків ТК «Буковель» у парк снігової скульптури.

За процесом творення снігових скульптур могли спостерігати усі бажаючі. Кожен із них переконався, що виготовлення снігових скульптур вимагає від скульпторів особливого підходу, спеціальних інструментів, великих зусиль та витримки.

Однак це варте цього, бо надзвичайні відчуття викликають фігури, виліплені зі снігу. Вони кожного з нас повертають у світ дитинства та казки, роблять добрішими та щирішими.

Особливу увагу глядачів привертала фігура дракона, виконана членами громадської організації КСК «ГАЛА» Лубієм Антоном, Старухом Гордієм, Миськом Яремою (м. Львів).

Фестиваль завершився,учасники його отримали нагороди та подарунки, проте скульптури виконані ними, ще деякий час будуть дарувати добрий настрій усім, хто відвідає майданчик снігових фігур у ТК «Буковель».

Надіслала Олександра Мечева

Фото автора