chrome firefox opera safari iexplorer

У київській лікарні для гостей Євро-2012 провалився дах

23 лютого 2012 о 09:09

Покрівля Олександрівської клінічної лікарні не витримала ваги снігу і криги та провалилася, повідомляє ТСН. 

З даху над офтальмологічним відділенням тече вже другий день. На сходах, якими активно користуються пацієнти, дуже слизько і небезпечно.

«Від великого накопичення снігу, і лід сконцентрувався, і проломило дах. Вода вже не так капає, як капала. Завтра вже не буде», — поквапився всіх заспокоїти головний лікар Роман Василишин.

Варто зазначити, що Олександрівська лікарня — один зі столичних медзакладів, які в разі потреби прийматимуть гостей Євро-2012. Вона — одна з найближчих до Олімпійського стадіону.

Проте керівництво лікарні не приховує, що дірявий дах і занедбана будівля — не найкраще для медичної допомоги місце. «Є проблема у лікарні, знову говорю... За останні 5 років не робилось нічого для лікарні», — нарікає головний лікар.

Лікарняне відділення, яке протікає, одне з найстаріших і є пам'яткою архітектури, зведене ще у 1909 році. Ремонт тут планують останні десять років, але ніяк не знайдуть коштів.

Аби не осоромитись на Євро-2012, вже цієї весни відділення переселять і капітально відремонтують. А поки що мешканці бідкаються — старенькі дахи ломляться від снігу. Заморожені стоки навіть прочисти неможливо, вони ламаються під натиском криги і лопат.

Тож найближчими днями, коли сніг танутиме швидше, тут ще чекають дощів.

Відео можна переглянути тут.

 

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути