chrome firefox opera safari iexplorer

Через Євро-2012 з київської лікарні виганяють тисячу пацієнтів

30 травня 2012 о 13:05

Заради футбольних вболівальників, які приїдуть до Києва на Євро-2012, пацієнти мають звільнити одну з найбільших столичних лікарень — Олександрівську.

Уже з 1 червня термінових хворих клініка не прийматиме, а до сьомого червня мають виписати пацієнтів зі стаціонару. Про це повідомляє ТСН.

Лікарня під час Євро-2012 лікуватиме іноземних фанів — і саме заради них мають виписатися 1200 українських хворих.
«31 числа поточного місяця наша лікарня припиняє госпіталізацію усіх ургентних і планових хворих. А до 7 червня мають одужати усі, хто нині хворий», — говорить головний лікар Роман Василишин.

Пацієнти лікарні обурюються.

«Наших вигнати усіх, а європейців взяти і поселити. Нехай лікують в якісь другій лікарні. Вони хай в Феофанію заведуть, отам краще», — говорить жінка, яка вилікувати виразку до початку Євро ніяк не встигає, їй треба щонайменше 2 тижні.

Олександрівську лікарню обрали базовою для іноземців, бо вона найближча до стадіону. Головний лікар просить потерпіти.

«Це всього один місяць, це честь нашої держави», — переконує медик.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути