chrome firefox opera safari iexplorer

Українці обдиратимуть іноземців як «липку» під час Євро

06 лютого 2012 о 11:47

На період проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012 вартість проживання в готелях зросте мінімум у 3, максимум – у 30 разів, пише «Дело».

Україна б'є рекорди

"Безумовно, ціни збільшаться. Це ж бізнес. Не тільки наш готель підніме тариф, але і всі інші готелі України. Але хочу зазначити, що це звичайна практика в усьому світі. На ЧС в Німеччині по футболу в 2008 році було так, і у час Олімпіади-2012 в Лондоні готелі також будуть завищувати ціни «, — говорить менеджер одного зі столичних готелів.

Але якщо закордонні готелі піднімають ціни під час таких заходів у три-п'ять разів, то українські б'ють всі рекорди. „Дело“ провело експеримент і спробувало забронювати номер в готелі на 10 червня. В результаті з'ясувалося, що вартість проживання в готелях Україні на час Євро-2012 зросте мінімум з 3 до рекордних 30 разів.

У Києві немає місць у готелях з зірками

Більшість гостей чемпіонату для бронювання житла користується всесвітньо відомим порталом booking.com, за допомогою якого можна переглянути наявність вільних номерів у будь-якому готелі. На 10 червня booking.com не знайшов жодного вільного номера в готелях Києва, які мають зірки. Є пропозиція за двомісний номер у Apart-Hall Панорама вартістю 3700 грн. Цікаво, що зараз цей номер коштує в 4,5 рази дешевше — 800 грн. У приватному готелі  „Бізнес Центр Апартмент“ є апартаменти — студія за 2600 грн. Сьогодні ж цей номер коштує 420 грн. на добу. В 7 Sky Hotel є тільки один вільний стандартний номер за ціною в 8000 грн. І знову-таки, якщо його бронювати сьогодні, то це обійдеться в 11,5 разів дешевше — 700 грн. Решта вільних місць є тільки в хостелах або в приватних апартаментах.

У Харкові ціни „злетять“ за хмари

Ціни у харківських готелях зашкалили. На 10 червня є тільки одна пропозиція - апартаменти для чотирьох у Downtown Apartments „лише“ за 12 600 грн. на добу. Зараз цей номер можна зняти в 31,5 рази дешевше — за 400 грн.

Донецьк пропонує сніданок за 1400

У Донецьку на 10 червня є пару вільних місць в в Camping Park 2012 за 731 грн. з особи за добу або двомісний номер в хостелі зі сніданком за 1400 грн. Вільних місць в готелях, які мають зірковість, немає.

У Львові місця є, але зникають швидко

Львівські готелі ще мають вільні місця, але і їх розбирають зі швидкістю звуку. На сьогодні в чотиризірковому готелі на 10 червня Gerold можна зняти двомісний номер за 3270 грн. на добу, що в три-чотири рази дорожче його вартості в звичайний день. Кілька днів тому ще були вільні місця в готелі „Еней“, вже немає. У п'ятизірковому готелі „Райське яблуко“ залишилися тільки „напівлюкс“ за 5250 грн. і „люкс“ за 6250. Втім, тут вас ще і сніданком нагодують. У чотиризірковому мотелі Argo можна зняти номер від 3125 до 5000 грн. на добу. Решта варіантів у Львові представлені хостелами і квартирами.

Оренда квартир подорожчає у 2 рази

Для тих, хто не схоче жити у готелі за захмарними цінами, вартість оренди квартир також не порадує. Так, фахівець з маркетингу SV Development Сергій Костецький запевняє, що вартість орендованих квартир зросте на 30-50%. Але до вартості готельних номерів вони не піднімуться хоча б тому, що відсутні ті послуги, які надають готелі. І якщо зараз орендувати однокімнатну квартиру в Києві недалеко від метро з усім необхідним можна за 400-500 грн. на добу, то під час Євро-2012 її ціна підскочить до 800-1000 грн. „Як правило, туристи будуть намагатися зняти квартири в центрі Києва, але варто розуміти, що вартість проживання в центрі буде на 30-40% дорожче, ніж в більш віддалених районах столиці“, — говорить фахівець агентства» Планета Оболонь "Микита Майхровський.