chrome firefox opera safari iexplorer

Усі пам’ятки Києва захищають лише 2 інспектори КМДА

22 лютого 2012 о 09:56

У відділі інспекції державного контролю з охорони культурної спадщини фактично працює 2 людини. Про це стало відомо під час обговорення звіту Головного управління охорони культурної спадщини за 2011 рік та основних заходів на 2012 рік.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«У нашої влади почалась манія скорочення працівників, але замість того, щоб скорочувати високопосадовців з багатотисячними зарплатами, дорогими автомобілями і секретарями, влада звільняє тих працівників, без яких існування сучасного міста не можливе: працівники соціальної сфери, освіти, охорони здоров’я, культури і безумовно охорони пам’яток», — наголосив О. Бригинець.

Депутат переконаний, що той жахливий стан, в якому сьогодні знаходяться пам’ятки Києва, великою мірою зумовлений тим, що кількість працівників, які контролюють стан пам’яток, виконання угод, вивчають проблеми об’єктів, вирішують їх та розв’язують конфлікти, це всього 2 інспектори.

«Порівняйте це з кількістю автоінспекторів. Невже автомобілі важливіші за пам’ятки?», — зауважив О. Бригинець.

На 1 співробітника інспекції випадає понад 2000 історичних об’єктів, що унеможливлює усунути всі виявлені порушення у сфері охорони культурної спадщини, а також одночасно проконтролювати належним чином виконання приписів.

За інформацією прес-служби, під час обговорення Звіту О. Бригинець виступив з пропозицією збільшити фінансування ГУ охорони культурної спадщини та кількість інспекторів до 15 осіб. Заперечень щодо пропозиції з боку очільників КМДА, зокрема профільного заступника голови КМДА Л. Новохатька, який був присутній на засіданні, не було.

«Сподіваюсь, поповнення штату працівників таки відбудеться і ними стануть активісти пам’яткоохоронного руху, які сьогодні і без зарплат, і без посад відстоюють пам’ятки Києва», — заявив О. Бригинець.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути