chrome firefox opera safari iexplorer

20 березня — відкриття першого в Україні музею шоколаду

14 березня 2012 о 17:54

У Львові планують відкрити перший в Україні стаціонарний Музей шоколаду. Відкриття музею відбудеться 20 березня на площі Ринок, 6.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як розповідають організатори, Львів був обраний не випадково. Довгий час працівники компанії «АВК» вивчали історію походження шоколаду, і одна зі стежинок привела до Львова. Спільно з фахівцями Львівського історичного музею, була вивчена низка історичних записів. В результаті цих досліджень вдалося відтворити історію походження шоколадних традицій в місті.

«Старовинні львівські кав’ярні та шоколадниці – одна з візитівок міста. Представники компанії «АВК» сподіваються, що цей музей також стане місцем, куди прагнуть люди у пошуках знання, культурного задоволення і врешті-решт – шоколаду», – розповідають у компанії «АВК».

Музей шоколаду «АВК» – унікальний європейський проект, який компанія «АВК» розвиває на території СНД з 2010 року. До того, як придбати постійну прописку, Музей шоколаду проїхав всю Україну – 16 міст, де шоколадні шедеври змогли побачити і спробувати більш, ніж 200 тисяч українців.

Музей у Львові працюватиме щодня з 10.00 до 19.00, вихідний – середа.

Відвідувачі музею зможуть ознайомитися з історією шоколаду 4 мовами: російською, українською, англійською та польською. Гості дізнаються про сучасну технологію виробництва цього продукту і відвідають унікальну виставку шоколадних фігур. Усі, хто завітає до музею, на власні очі побачать найбільш знакові європейські і українські архітектурні споруди в мініатюрі: Колізей, Англійський парламент в Лондоні, Пізанську вежу, Ейфелеву вежу, Херсонес, Андріївську церкву та інші — це Шоколадна Європа/Україна в масштабі 1:166.

Кожен гість музею особисто продегустує різні сорти шоколаду за філіжанкою кави і переглядом тематичного кіно. Маленькі відвідувачі зможуть придбати унікальні навички на уроках ліплення мармеладом, малювання шоколадом і виготовлення фігурок з марципану.

Урочисте відкриття Музею шоколаду «АВК» відбудеться 20 березня о 14.00.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути