chrome firefox opera safari iexplorer

Гурт «Тартак» презентував новий альбом

14 березня 2012 о 09:07

«Фронтовики» української альтернативи, гурт «Тартак» презентували свіженький, сьомий за рахунком, альбом «Сімка» — столична публіка вибухнула танцями 8 березня у клубі «44». Розпочали «тартаківці» з нової програми. І хоч початок був дещо нечіткий через проблеми зі звуком, згодом музикантам вдалося вийти на «рівне». Новий альбом наживо прозвучав достойно, хоч і за характером дещо неоднозначно. Так, драйвові танцювальні пісні чергуються з ліричними треками в дусі альбому «Сльози та соплі». Платівка вийшла ритмічно–романтичною з характерними речитативами від Сашка Положинського. Конкретного настрою альбому впіймати не вдалося, можливо, таким і був задум...

Музиканти жартували впродовж концерту, аби глядачі ще трохи потерпіли, адже більшість прихильників прийшли послухати перш за все старі улюблені треки. Однак публіка досить жваво сприймала нову програму, із задоволенням розучувала разом із фронтменом приспів нового хіта «Ритмотека».

Окрім саркастичних ремарок між піснями, Сашко потішив столичних фанів цікавим інтерактивом під назвою «Цінуй свій час, а не годинник». Ідея такої клубно–концертної акції полягає у тому, що на кожному концерті Положинський обмінюється годинниками з одним із слухачів із залу. Так до Києва Сашко привіз годинник iз Франківська, а отриманий ним годинник у столичному клубі він повезе на наступну локацію концерту — Харків. «Кому потрібні ці понти! — коментує акцію лідер «тартаків», — насправді, я вважаю, нечесно купувати дорогий годинник за дві тисячі доларів, коли у світі є люди, які не можуть купити собі шматка хліба. Ось так у маленькому клубі міста ми намагаємось впливати на глобальні проблеми людства».

Відігравши всі 12 треків нового альбому, музиканти перейшли до старих добрих хітів. У добряче розігрітої публіки, здається, відкрилося нове дихання. Так, гурт потішив слухачів кількома треками з альбомів «Опір матеріалів» та «Сльози та соплі», а під кінець усі в унісон співали класичні хіти «Хулігани», «Ні, я не ту кохав» та «Божевільні танці».

Щодо релізу нового альбому, конкретної дати гурт не назвав, лише прозвучало слово «скоро». Робота над записом ще триває, тому «Сімку» поки що можна послухати лише наживо. Промоція диска вже відбувається, після Києва «Тартак» вирушить у Харків, Донецьк, Чернівці, Вінницю та Бердичів. Зокрема, тур приурочений не лише до виходу нового альбому, а й до 15–ї річниці творчості «Тартака».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути