chrome firefox opera safari iexplorer

На ринку України лише 3% справжньої ковбаси

15 березня 2012 о 14:20

В Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини і різні фарбники. Про це повідомив начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекціі Сергій Кияниченко.

За словами чиновника, в Україні на сьогодні є ковбасні вироби, які не містять синтетичних речовин. Однак, їх дуже мало.

— На сьогоднішній день є така продукція, але, на жаль, в загальній пропорції становить близько 3%. Це мається на увазі ковбаса, яка не містить в собі синтетичних речовин, – повідомив Кияниченко.

До речі, в Україні виробляють лише 5% продуктів, які відповідають державному стандарту, що діє ще з СРСР.

9 травня

Інші дати
Роман Андріяшик
1933 – український письменник, журналіст, лауреат Шевченківської премії за роман про Ю. Федьковича «Сторонець».
Розгорнути
День Перемоги
Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять тих, що не прийшли з війни. Пам’ять – наче квіти на броні… Сонце усміхається мені. (Микола Сингаївський)
Розгорнути
Народився Володимир Гнатюк
(1871, с.Велеснів, Тернопільська область - 1926) – український фольклорист, етнограф, мовознавець, літературознавець. Започаткував систематизоване видання фольклорних та етнографічних матеріалів («Галицько-руські анекдоти», «Галицько-руські народні легенди», «Коломийки», «Колядки та щедрівки».
Розгорнути