chrome firefox opera safari iexplorer

ООН відновила участь України в торгівлі за Кіотським протоколом

12 березня 2012 о 00:44

Комітет Організації Об'єднаних Націй по забезпеченню дотримання Кіотського протоколу відновив статус відповідності України вимогам протоколу і зняв з неї заборону торгувати квотами на викид парникових газів.

Це рішення було ухвалене 9 березня в Бонні (Німеччина) на 19-й зустрічі комітету.

«Україна відновила участь в міжнародній торгівлі викидами і зможе використовувати механізми спільного впровадження за національною процедурою в повній мірі», — наголошується в повідомленні прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів України.

Питання функціонування Національної системи обліку парникових газів знаходиться під особистим контролем президента та Кабінету міністрів.

Нагадаємо, з 12 жовтня 2011 комітет ООН заборонив Україні торгувати квотами на викид парникових газів в рамках Кіотського протоколу через порушення правил надання звітності про викиди за Кіотським протоколом.

За даними Державного агентства екологічних інвестицій, основною причиною призупинення права торгувати квотами було невідповідність національної системи обліку викидів парникових газів вимогам Кіотського протоколу.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути