chrome firefox opera safari iexplorer

У 8 містах України молодь влаштувала Здоровий забіг

07 березня 2012 о 19:53

5 березня, 62 роки тому назад, героїчно загинув головокомандувач Української Повстанської Армії Роман Шухевич. У боротьбі з окупантами, протистоявши задуманій підлій операції СРСР, Роман Йосипович показав приклад відданості та зі словами “Свобода або смерть” віддав своє життя заради відродження духу української ідеї.

Командир УПА був не лише хорошим воєнним керівником, але й чудовим спортсменом. У 1923 році Шухевич став рекордсменом бігу з перешкодами в Галичині. Тому, замість гучних офіційних промов, Автономні націоналісти влаштували Здоровий забіг, вшанувавши таким чином пам’ять героя української нації.

Забіг пройшов у восьми містах України: Львів, Вінниця, Суми, Ужгород, Тернопіль, Київ, Донецьк та Кривий Ріг.

У Львові молодь бігла від Оперного театру, роблячи зупинку на турніках, де молоді хлопці-турнікмени вкотре показали свої вміння та силу. Кінцева точка маршруту була на Високому Замку. Після забігу декілька учасників пірнули у басейн джерела.

В Сумах здоровий забіг розпочався від будівельного коледжу. Одразу ж стався неприємний інцидент з міліцією, яка “просила” не підіймати прапор. Та все ж після тривалої розмови у небі майоріла “Ідея Нації”.

Біля пам’ятника Шевченку традиційно була розіграна шоколадка за найбільшу кількість відтискань. Закінчився забіг біля Машинобудівельного коледжу, на спортивному майданчику, де кожен займався на турніках та брусах.

Почався забіг здорової молоді з площі Театральної в Ужгороді о 15:10. Маршрут молодих людей пролягав через площу Поштову, набережну Незалежності, транспортний міст, Київську набережну, пішоходний міст і кінцева точка — пл. Театральна. Під час бігу хлопці викрикували гасла: «Здоровий дух — здорова нація!», «Бандера, Шухевич — герої України!», «Слава Україні! Героям слава!», «Україна понад усе!». Після бігу юнаки виконали зарядку та вправи на відтискання.

Тернополяни також долучились до всеукраїнського здорового забігу, організованим автономним опором. Забіг стартував на театральному майдані, сформувавши колону із декілька десятків молодих людей – активісти із криком «Здорова молодь – здорове майбутнє» побігли до пам’ятника Степану Бандері. Де провели розминку, силові навантаження та невеликі конкурси. Після чого, знову сформувавши колону, побігли по набережній ставу до гідропарку, де найвідчайдушніші і фізично здорові юнаки купались у крижаній воді.

В Донецьку забіг почався з вул. Артема, оскільки на попередньо запланованому місці збору (пам.Шевченку) активістів вже чекала міліція….

У Києві також було підтримано всеукраїнську ініціативу проведення забігу за здоровий спосіб життя. Заняття спортом вирішено було провести на місцевому спортмайданчику – незважаючи на мороз та сніг, хлопці показали неабияку витривалість.

В Кривому Розі взяти участь у пробіжці наважилось аж 12 осіб. Зібрались, як раніше було домовлено, біля головної спортивної арени Кривого Рогу ст. “Металург”. В кінці забігу учасники зайнялись силовими вправами на турніках та брусах.

Вінницькі автономні націоналісти також пробіглись центральними вулицями міста і завершили забіг відтисканнями та промовою про спортивні досягнення Шухевича.

Молодий Шухевич був здоровий тілом і духом. Так і сьогодні молодь повинна протистояти усім спокусам ліберального бруду та космополітичного пилу, який нав’язують їй щодня через Інтернет, “зомбоящик” та взагалі сучасне навколишнє середовище, яке щохвилини намагється доказати сучасному підлітку, що сигарата та пиво у руці – це його “майбутнє”.

У світі є багато брудного та заразного, але той хто справді хоче кращого майбутнього, залишається чистим. В здоровому тілі – здоровий дух!

Додала Вікторія Гладишева

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути