chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму відкриють заповідник «Неаполь Скіфський»

30 березня 2012 о 10:18

В середині квітня Історико-археологічний заповідник «Неаполь Скіфський» буде відкритий для відвідувачів. Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі Криму.

За словами директора заповідника Юрія Зайцева, «Неаполь Скіфський» буде відкритий після ремонту та відновлювальних робіт, що проводилися взимку.

Жителі і гості Сімферополя серед іншого зможуть побачити баллісту — машину для метання стріл.
У планах керівництва також відкриття експозиції на другому поверсі мавзолею і святкування Дня міста Сімферополя. «До Дня міста Сімферополя ми готуємося провести фестиваль, в якому візьмуть участь різні історичні клуби», — розповів Юрій Зайцев, але розкривати подробиці не став.

Довідка: Неаполь Скіфський — стародавнє місто, одна зі скіфських царських фортець у Криму, столиця пізньоскіфської держави (III століття до н. Е... — III століття н. Е...). Згадується в херсонеській декреті II століття до н. е... і в «Географії» Страбона. Точний час заснування міста невідомо. Найбільшого розквіту він досяг в II столітті до н. е..., а припинив своє існування після навали готовий (III століття н. е...).

25 липня 2011, в Сімферополі відбулося офіційне відкриття туристичного об'єкта — історико-археологічного заповідника"Неаполь Скіфський".

День міста Сімферополь в цьому році святкуватимуть 3 червня.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути