chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві протестуватимуть проти будівництва океанаріуму

14 березня 2012 о 08:53

15 березня об 11.00 перед будівлею Київради пройде акція проти будівництва океанаріуму у столичному зоопарку.

Про це повідомляє один з організаторів акції Національний екологічний центр.

«З офіційного сайту Київської адміністрації нам стало відомо про плани побудови на території Київського зоологічного парку дельфінарію. 15 березня планується, що це рішення розглядатиме на своїй сесії Київрада. Дельфінарій планують відкрити вже влітку цього року», — розповіли активісти.

Природоохоронці та небайдужі громадяни виступають категорично проти побудови в зоопарку вже другої в столиці в'язниці для дельфінів.

«Постійний стрес, неякісне ветеринарне забезпечення, шумове забруднення, нестача руху, шкіряні захворювання, хвороби внутрішніх органів є причиною передчасної смерті дельфінів», — розповіли активісти.

Вони назвали бізнес на дельфінах не лише негуманним, але й незаконним.

«Використання дельфінів та їх відлов у комерційних цілях заборонені законом „Про Червону книгу“. Вилов дельфінів у природі заборонений спеціальним мораторієм Міністерства охорони навколишнього природного середовища. Утримання дельфінів у дельфінаріях суперечить низці законів», — наголосили активісти.

Вони вимагають у депутатів не допустити будівництва на території зоопарку та в усіх районах Києва нових дельфінаріїв або інших закладів, що утримуватимуть дельфінів.

Крім того, захисники тварин просять правоохоронців перевірити законність діяльності та умови утримання тварин в усіх дельфінаріях в Україні, зупинити функціонування вже існуючого дельфінарію «Немо» у Києві та створити реабілітаційний центр для дельфінів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути