chrome firefox opera safari iexplorer

Мінприроди не погоджувало будівництво океанаріуму у Київському зоопарку

07 серпня 2012 о 09:00

Мінприроди повідомило природоохоронців, що 12 липня 2012 р. Київрада прийняла незаконне рішення щодо будівництва океанаріуму у Київському зоопарку.

Заступник міністра екології та природник ресурсів України Д. Д. Мормуль повідомив у листі до Національного екологічного центру України, що «міською програмою розвитку Київського зоопарку на 2009—2013 рр. … у 2012 р. заплановане будівництво павільйону людиноподібних мавп.

За інформацією НЕЦУ, проектом організації території Київського зоопарку передбачено виділення території площею 0,68 га під будівництво цього павільйону. Вищезгаданими Програмою та Проектом будівництво океанаріуму в межах території Київського зоопарку не передбачено. …

Протягом 2011—2012 рр. Київський зоопарк не погоджував з Мінприроди питання будівництва океанаріму на його території».

Коментує Олег Андрос, активіст НЕЦУ:

«Київрада 12 липня вкотре показала цинічне ігнорування чинного законодавства. Адже рішення № 732/8069, про яке йдеться, не погоджене з Мніприроди, отже, прийняте не по процедурі. Це дає підстави вважати його незаконним. Окрім того, у рішенні  заплановане передача товариству з обмеженою відповідальністю «Подих природи»» права на часткову власність на будівлю океанаріуму, що зовсім неприпустимо згідно чинного законодавства. Це ще один крок у бік комерціалізації зоопарку, який за своїм статутом передусім є науково-дослідною установою, та до відчуження від нього коштовної землі. Київрада вирішила будувати чергову бляшанку для дельфінів, яку фінансує сумнівна приватна фірма, та ще й без погодження Мінприроди».

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути