chrome firefox opera safari iexplorer

У празькому музеї виставили найдорожчу у світі монету

13 березня 2012 о 14:59

У празькому Національному музеї на два дні виставили найдорожчу монету в світі — Double Eagle, вартість якої оцінюється в $ 8 млн.

Виставка нумізматичного раритету — американської золотої двадцятидоларової монети Double Eagle, випущеної 1933 року — триває у столиці Чехії з винятковими заходами безпеки. Унікальна монета знаходиться у спеціальній вітрині-сейфі під куленепробивним склом, повідомляє Чеське радіо.

Завідувач нумізматичною колекцією Національного музею в Празі Лубош Поланський називає цю подію «винятковою, тому що подібних монет у світі налічується всього лише 13 екземплярів».

«Празьке зібрання монет також містить безліч унікальних експонатів: стародавні грецькі, римські, кельтські, старовинні чеські монети. Але їх ніколи не виставляли на аукціон, тому визначити сьогоднішню ціну монет не можливо. Історична ж їхня цінність не піддається оцінці», — сказав Поланський.

Протягом понеділка унікальну американську монету подивилися 1800 осіб. Відвідувачі празького Національного музею зможуть побачити Double Eagle ще тільки у вівторок з 10 до 20 години, відвідування виставки безкоштовне.

Нагадаємо, що у 2010 році на аукціоні була продана рідкісна поштова марка Treskilling Yellow (Трискілінгова жовта), що стала найдорожчою маркою у світі — вона пішла з молотка за більш ніж $ 2,3 млн.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути