chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці відзначили почесних театралів

27 березня 2012 о 10:01

Найяскравіших за рік служителів муз обрали у 14 номінаціях.

“Такого явного лідера в оцінці наших експертів немає, практично задіяні майже всі театри міста Києва, наші експерти відстежили біля 90 вистав”, — каже співорганізатор премії «Київська пектораль» Олексій Богданович.

Премія «Київська пектораль» цього року святкує двадцятиріччя. Це найдавніша театральна премія серед країн СНД. Нагороджують, зокрема, за найкращий режисерський, акторський дебют, чоловічу та жіночу роль, дитячу та музичну виставу.

“Я отримала два пекторалі. Це таке щастя для мене, я цього не очікувала і не міряла ніколи. Особливо приємно за музичний супровід, тому що це та музика, яку я писала”, — каже лауреат двох премій «Київська Пектораль» Вікторія Булітко.

Чи стимулює премія розвиток театрального простору — питання відкрите, — кажуть актори. Адже сьогодні про конкурентоспроможність українського театру годі говорити.

За словами артистів — фінансування київських театрів міська влада скоротила на 40%. Через те, що служителі мельпомени не виробляють матеріальних цінностей.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути