chrome firefox opera safari iexplorer

Україна внесена до чорного списку епідеміологів

21 березня 2012 о 16:28

Американські епідеміологи випустили попередження всім, хто цього літа поїде на Олімпійські ігри в Лондон і на Євро-2012 в Україну та Польщу. Лікарі побоюються, що туристи, повернувшись в країну після Олімпіади й єврочемпіонату, спровокують епідемію кору.

Як повідомляє MedDaily з посиланням на The Telegraph, лікарі закликають усіх бажаючих вакцинуватися.

«У цієї хвороби немає меж. Зараз в Україні фіксується серйозний спалах даного захворювання. А за минулий рік в Європі було зареєстровано 26000 хворих і вісім смертей, включаючи більше 1000 постраждалих в Англії та Уельсі», — заявила Ребекка Мартін з відділення глобальної імунізації центрів.

Як відзначає видання, зазвичай в США фіксується близько 50 випадків інфікування на рік. Але в 2011 році лікарям довелося лікувати від кору 214 осіб.

Влада країни звинувачує в підвищенні захворюваності саме туристів з Європи. Відомий випадок, коли американська дитина заразилася на кір від малюка, який приїхав зі Швейцарії, прямо в приймальні лікаря.

Відзначимо, кір — легко передається захворювання. Єдино вірний спосіб уберегтися від зараження — вакцинація. В Європі, в тому числі і Україна, в останні місяці намітилася несприятлива обстановка з захворюваністю.

За даними українського Міністерства охорони здоров'я, станом на 16 березня 2012 року в країні зафіксовано майже 5,6 тис. хворих на кір. Ще місяць тому ця кількість не перевищувала 4,5 тис. Найбільша кількість хворих — в Івано-Франківській та Львівській областях. Тільки за 18 березня в українські лікарні з підозрою на кір звернулися 70 осіб.