chrome firefox opera safari iexplorer

Українська пісня може потрапити до Книги рекордів Гіннесса

28 березня 2012 о 14:22

З 29 березня по 2 квітня 2012 року в Україні відбудеться телемарафон української пісні, який може потрапити в Книгу рекордів Гіннесса як найдовший музичний телевізійний марафон національної пісні в прямому ефірі.

Дату та час початку телемарафону, який отримав назву «Пісня об'єднує нас!», підтвердили представники Книги рекордів Гіннесса, повідомляє прес-служба Першого Національного.

Телемарафон триватиме 55 годин без перерви (110 годин — разом з трансляцією в інтернеті) і транслюватиметься на 155 країн світу. До участі залучено 2012 учасників — артистів, організаторів, технічних і творчих працівників, а в ефірі пролунає 3000 пісень.

Зйомка телемарафону буде відбуватися в прямому ефірі зі спеціально обладнаної студії в будівлі Національної телекомпанії України (Київ, вул. Мельникова, 42). До участі запрошені виконавці різного віку, які представляють всі жанри — від української народної до сучасної пісні.

Національний мегапроект готується Національною телекомпанією України, Київським національним університетом культури і мистецтв та телекомпанією Ера. Автори та продюсери проекту — Єгор Бенкендорф і Михайло Поплавський.

Мета проекту — популяризація України та української пісні у світі, збереження національної ідентичності, створення золотого фонду української пісні, патріотичне виховання молоді, підтримка української мови, консолідація українського суспільства і підтримка молодих виконавців.

Телемарафон транслюватиметься з 5:30 29 березня в інтернеті та з 12:30 31 березня в ефірі до 19:30 2 квітня 2012.

Нагадаємо, що 25 серпня 2011 року на українському телеканалі 5 канал на позначці 52 години 00 хвилин був завершений телемарафон Українська Незалежність, який повинен увійти в Книгу рекордів Гіннесса, як найдовший телемарафон у форматі ток-шоу.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути