chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть з'явитися безкоштовні парковки

22 березня 2012 о 09:03

Запорізькі депутати хочуть скасувати плату за автопарковки через їх дорожнечу.

Депутати міської ради Запоріжжя мають намір скасувати плату за паркування транспортних засобів у місті, оскільки нова реальна вартість послуг автопарковок з урахуванням вартості паркоматів «може боляче вдарити по кишені запорізьких автолюбителів».

«За підрахунками фахівців комунального підприємства паркування, економічно обґрунтований тариф на паркування повинен був скласти шість гривень за годину. Це пов'язано з вимогами Податкового кодексу, витратами на обладнання, утримання парковок. До того ж законодавство вимагає встановлювати на платних парковках паркомати, купівля яких досить довга. У міському бюджеті коштів для цього немає, а в разі залучення інвесторів тарифи потрібно обов'язково піднімати», — зазначалося на засіданні бюджетної комісії Запорізької міської ради.

Також, за даними прес-служби, депутати дійшли висновку, що "подібне підвищення може боляче вдарити по кишені запорізьких автолюбителів, які просто не зможуть стільки платити.

У прес-службі зазначили, що голова бюджетної комісії Віктор Великий заявив, що «в ситуації, що склалася в Запоріжжі, доцільно скасувати плату за паркування».

При цьому в мерії наголосили, що «в разі скасування паркувального збору КП паркування буде продовжувати обслуговувати стоянки, які перебувають у нього на балансі, і які завжди давали підприємству більшу частину прибутку».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути