chrome firefox opera safari iexplorer

За тиждень киянам почнуть видавати соцкартки

25 березня 2012 о 17:28

З 2 квітня в Києві почнуть видавати давно обіцяну картку киянина. По ній можна буде їздити в громадському транспорті, метро, ​​отримувати знижки в аптеках, а з часом і у великих супермаркетах столиці.

Як пише «Сегодня», перші картки киянина отримають пенсіонери та київські пільговики (багатодітні сім'ї, інваліди), які мають право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті і метро.

За тиждень їх безкоштовно почнуть видавати в районних управліннях соцзахисту. Запрошувати будуть по телефону, але не всіх відразу, щоб не створювати черги, а за списками.

«До кінця року можна буде їздити в транспорті як по картках, так і за посвідченнями. Так що можна не хвилюватися і не стояти в чергах», — розповів заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

На картці буде фото власника (але з собою приносити знімок не треба – в райуправлінні вас сфотографують), прізвище, ім’я та по-батькові, підпис власника та особистий номер, на зворотній стороні буде магнітна стрічка. Усередині картки буде «зашитий» чіп з усією інформацією.

До кінця року картки зможуть отримати всі кияни. Їм достатньо буде в соцзабезі пред'явити паспорт з київською реєстрацією, і їх внесуть до бази даних.

На іншому боці буде інформація про власника. Фото Сегодня

 

У картці також будуть «зашиті» усі пільги і знижки. Наприклад, в комунальних аптеках кияни зможуть купувати деякі ліки українських виробників зі знижкою 15-20%.

Щоправда, ті, хто зареєстровані не в Києві, розраховувати на картки не зможуть. Наприклад, якщо людина живе в Василькові і щодня їздить на електричці на роботу до Києва, то свої пільги він зможе отримувати тільки у Василькові.

З часом, обіцяють, на картку киянина можна буде перераховувати і реальні гроші. Наприклад, коли пільги на проїзд у транспорті монетизують (тобто пільговикам видаватимуть «живі» гроші на проїзд), то їх будуть перераховувати на картку. Пільговик сам зможе вирішувати – купити на ці гроші продукти або проїхати в метро.

Муніципальні надбавки медикам і вчителям, виплати пенсіонерам і малозабезпеченим і навіть саму пенсію теж можна буде в майбутньому перераховувати на картку, прогнозують чиновники.