chrome firefox opera safari iexplorer

«Буковель» відкриває школу гуцульських промислів, етнографії та обрядів

04 квітня 2012 о 11:33

У туристичному комплексі «Буковель» відкривається Школа гуцульських промислів, фольклору, етнографії, народних звичаїв та обрядів.

Про це «Рідній країні» повідомили у прес-службі ТК «Буковель».

Так, кожних вихідних для відпочиваючих та гостей курорту відомі народні майстри України проводитимуть майстер-класи з вишивки, ткацтва, різьбярства, гончарства, ковальства.

А для любителів поспівати та потанцювати організовуватимуться майстер-класи з народного танцю та української народної пісні.

Так, вже 8 квітня, у Вербну неділю, на гостей і туристів із усієї України та з-за кордону чекатимуть майстри-писанкарі, які відкриють для секрети розпису гуцульських писанок, хореографи, які навчать галицьких веснянок і гаївок, ознайомлять із великодніми обрядами та звичаями, іграми та забавами.

Фото ТК "Буковель"

Тож, народна передвеликодня етнозабава «Не я б’ю – шутка б’є: віднині за тиждень – Великдень» розпочнеться 8 квітня о 13.00 на центральному буковельському майдані, що знаходиться біля кафе «Бугіль».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути