chrome firefox opera safari iexplorer

«Буковель» влаштовує грандіозне свято вареників

23 лютого 2012 о 13:50

Кожна країна має свій кулінарний бренд. У нас — це вареники! Тому, святкуючи Масляну, гості гірськолижного курорту «Буковель» зможуть взяти участь у справжньому святі вареників.

Їм буде запропоновано вареники зі шкварками, цибулею, картоплею, печінкою, вишнями, сливками та іншими начинками, а їх є сотні! Гості фестивалю спробують визначити, які з них найсмачніші! А бажаючі навіть зможуть встановити новий світовий рекорд зі швидкісного поїдання вареників!

На Першому фестивалі українських вареників, який відбувся в ТК «Буковель» у 2009 році, в конкурсах взяли участь відпочиваючі чи не з усієї України – Києва, Дніпропетровська, Полтави, Харкова, Івано-Франківська …А чемпіоном зі швидкісного поїдання вареників став Костянтин Фартушняк із м. Хмельницька,з’ївши один кілограм вареників за 3 хв. 44 сек!

У Другому фестивалі переміг донеччанин Ілля Ремесло, який 100 вареників вкинув, як то кажуть, за пазуху, й оком не моргнувши , за 6 хв. 5 сек!

Спробуйте й ви! Правда, вареники були дійсно по-домашньому смачними!

Програма Третього Всеукраїнського фестивалю вареників теж обіцяє бути цікавою, веселою і насиченою.

Гості Фестивалю зможуть взяти участь у таких конкурсах:

  • «Шоу вареників» — конкурсно-розважальна інтерактивна програма, яка вже встигла полюбитися тисячам відпочиваючих у гірськолижному курорті «Буковель».
  • «Народний вареник» — хто швидше, краще і більше вареників наліпить!
  • «Цибулька» — хто швидше і дрібніше накришить цибулини для зажарочки на варенички. І не заплаче!
  • «Смажимо! Паримо! Варимо!» — хто більше, швидше, цікавіше всмажить по сковороді... черпаком!
  • «Пан Пацюк – поїдач вареників» — хто швидше і більше вареників з’їсть… і не подавиться! Не поділили вареники? То можна і позмагатися в бою… великими подушками-варениками.
  • «Заспіваймо пісню веселеньку» — поїли…можна і співати!
  • «Дам лиха закаблукам» — просимо до танцю!
  • Чекатимуть на глядачів і цікаві «Козацькі забави» — «Стовп із призами», «Біг у мішках», «Перетягування бучка»,
  • «Піднімання бочки», «Конкурс свистунів», «Козацький пояс», «Кидання валянка»…

Цікавою і різноманітною буде і концертна програма. Про що співатимуть? А ви ще не здогадались? Отож бо!

А переможців конкурсної програми записуватимуть у «Партію любителів вареників», яка була створена в в ТК «Буковель» позаминулого року і куди увійшли учасники Фестивалю.

Головним програмним завданням партії стало гасло – «Хай кожен живе, як вареник у сметані»! Всі українці люблять вареники, тож перемога на президентських виборах гарантована! А оскільки президент буде любити українські вареники, а не російські пельмені, то й Україну любити буде!

Урочистий прийом у партію та вручення квитків новим членам «Партії любителів вареників» відбудеться біля пам’ятника Варенику, спорудженого з метою ознаменування цієї веселої події скульптором зі Львова Яремою Миськом.

Пам’ятник Варенику увійде в «Книгу рекордів ТК «Буковель» » як найбільший вареник в світі, виготовлений зі снігу.

Організатор фестивалю: Event-агентство «Art-Bukovel».

Партнерами в проведенні свята і такої нечуваної гостинності стануть ТК «Буковель», ТМ «Хортиця», ресторан «Козачок».

Метою і завданням Фестивалю є:
— популяризація ТК «Буковель» не тільки як гірськолижного курорту, а й як культурно – розважального відпочинкового закладу, де проводяться цікаві різноманітні заходи всеукраїнського та міжнародного рівнів,
— підтримка вітчизняного товаровиробника,
— популяризація і просування якісного вітчизняного продукту: корисного і смачного українського вареника,
— активний відпочинок, захоплююча гра як для безпосередньо учасників веселих змагань, так і для глядачів, уболівальників, який несе яскраво виражену ідею об’єднання, демонстрації оптимістично-гумористичного духу нації. Як кажуть, в здоровому тілі – веселий дух.

Чекаємо на вас 26 лютого 2012 р. о 13.00 год. біля ресторану «Козачок».

Вареники усіх країн, єднайтеся!

Надіслала Олександра Мечева

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути